jueves, 19 de abril de 2012

Què és una emoció?





Molt hem tingut que debatir a classe fins arribar a pendre una decisió sobre el que és una emoció. Finalment hem arribat a un consens:


Una emoció és una reacció neuronal intensa i puntual que pot ser positiva o negativa i que tenim quan percebem que alguna cosa o situació que és molt important per nosaltres a estat afectada de forma molt important o que algú què és important per nosaltres a fet un acte que considerem molt significatiu en les nostres vides. La seva intensitat pot arribar a causar canvis físics tant interns com externs. 


Aquesta és la idea a la que jo he arribat. La meva explicació és la seguent:

He d'afegir que una emoció és una reacció neuronal, perquè totes les nostres reaccións hi són controlades per el cervell. És intensa i puntual perquè si fos intensa i llarga, el nostre cor posiblement no ho aguantaria ja que s'accelera molt quan sentim una emoció. Si el canvi animic fos més llarg parlariem de sentiment i no d' emoció. No més les situacions que afecten a coses que són importants per nosaltres o per a les nostres percepcions o concepcions ens poden emocionar, ja que de no ser així podriem ignorar-les tranquiament i no sentir cap emoció.

Moltes vegades les emocions provoquen canvis físics, tant interns com externs.  Des de els plors a la somatització d'organs, interns i/o externs, a més de canvis en el nostre comportament inmediat.

Deixo aqui un enllaç d'Eduard Punset molt interessant sobre les emocions

http://www.youtube.com/watch?v=CQ8WJK9qfGo





No hay comentarios:

Publicar un comentario