miércoles, 6 de junio de 2012

La familia




Fes una definició de 2 o 3 línies màxim del que entens de família i que pugui adaptar-se als diferents tipus de família que coneguis. Contrasta-la amb les diferents presentacions del tema i d’altres documents que hagis pogut consultar i mira si pots millorar-la incorporant nous aspectes que hagis trobat interessants. Escriu les noves aportacions en un color diferent.

Perquè una definició continuï tenint sentit en diferents situacions ha de recollir els trets comuns de totes elles i oblidar-se dels matiços, per això la definició que he trobat pot ser freda i asèptica, però és la forma que tinc de respectar l’enunciat el més que puc.
Els trets característiques que vaig trobat (va tenir que ser en 5 minuts a classe) van ser aquets:

Totes les famílies les formen un grup de persones.
Els uneixen vincles emocionals i/o sanguinis.
Creen estructures estables.
Es protegeixen mútuament.

Hi ha més trets, però no els trobo comuns a totes. Per tant vaig triar aquesta definició de família:

Grup de membres que tenen un sentiment de proximitat i amb vincles de sang o amb molta càrrega emocional que creen estructures de relació per cuidar-se mútuament o cuidar dels membres més vulnerables.

Més tard en grup hem afegit més conceptes a aquesta definició, com que la família és transmissora de cultura, que forma un model de referència pels infants, ha de coexistir en un temps i un espai...

Hi va haver un debat sobre la quantitat mínima que forma una família. En tot cas jo penso que perquè sigui família ha d’haver descendència.

La família és un concepte complex que no tenim del tot clar, encara que si tinguéssim un problema i haguéssim de demanar ajut a la nostra,... crec que cap de nosaltres tindria dubtes de a on anar. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario